No14 Design, Bodø

Det er en skarp og klar blåfrossen vinterdag i det kalde nord. Innendørs tør jeg endelig å ta av meg det store skjerfet etter en lang tur utendørs i den skarpe Bodø-vinden.

En varm kaffe latte kommer til kafébordet her jeg og Mariell K. Israelsen har slått oss ned i Glasshuset, hele byens oppholdsrom. Jeg spør Bodøs ferske interiørgründer ut om hjertebarnet hennes – No14.

Hvordan har du og din lille nisjebutikk blitt mottatt i byen med alle kjedebutikkene?

– Bodøværingene har et sterkt behov etter å innrede hjemmene sine, skape innekos og god stemning. Noe som ikke er så rart, med tanke på vårt harde klima og all tiden vi faktisk bruker innendørs. De elsker at det finnes et sted som tilbyr noe personlig, noe annerledes til hjemmene deres.

Vi nikker enige og snakker nærmest i munnen på hverandre om design, personlig stil og innredning. Hun lyser opp når hun snakker om gjenbruk, det å ta vare på det eksisterende og ikke bare fokusere på kjøp og kast. Med butikken vil hun ikke bare tilby ting som passer inn i et personlig hjem, men også inspirasjon til å bruke det man har. Pusse opp møbler som kanskje kan få nytt liv og å vise identiteten sin gjennom hvordan man bor.

Marielle og jeg møttes nettopp for første gang på Oslo Design Fair, da hun ble forhandler av merkevaren vår, Emmeselle. Mine håndtegnede norsk-norske kort og plakater bor nå i den fine lille butikken hennes, omringet av andre skandinaviske merkevarer, lokale produkter og håndlagde stativ for å stable vinterens ved i. Vi går ned i butikken og titter på konseptet som hun forteller har blitt tatt særdeles godt i mot av byens innbyggere og besøkende.

 

img_5839-1.jpg

img_5862.jpg

 

Mariell introduserte meg til tre nye produsenter fra lokalområdet som jeg ikke hadde hørt om før, så jeg ble fristet på stedet til å plukke med meg noe knask til lunsjen. Heia, alt kortreist!

Det ble kaffe fra «Bønner i byen» – kunne ikke motstå navnet (eller duften, sukk!) Bønnene er kanskje ikke fra distriktet, men merkevaren og innpakningen er det. Jeg tok «Vinternatt» med meg ut i snøen en tur.

 

 

Veldig, veldig lokal Bodøproduksjon: Gourmetsalt fra selveste Saltstraumen, lokal stolthet og verdens største malstrøm. Nydelig produkt, Arctic Salt! Denne skal få flytte inn på kjøkkenet i Oslo og få være en kuriositet ved ethvert middagsselskap.

 

 

For ikke å snakke om dagens aha-opplevelse i smaksveien! «Han sylte – Ikke bare en nord-norsk kraftsalve, men nydelig gulrotmarmelade med smak av både vanilje, ingefær, kardemomme og kanel. Se for deg ferskt surdeigsbrød, en bit med frisk chèvre – og denne på toppen. Fantastisk! Om noen vet hvor denne selges i Oslo, si i fra. Jeg er ny stamkunde! Mariell kunne opplyse om at marmeladen ble til av gulrøttene som ikke var vakre nok for butikken, samt at de faktisk har laget egen pesto på gulrotdusken! Det aner ikke jeg hvordan smaker, men det høres veldig spennende ut.

 

 

Om du befinner deg i Nord-Norge og vil titte på flere lokale produsenter og få litt inspirasjon til hjemmet, så finnes No14 midt i Glasshuset i sentrum. Hils Mariell fra meg om du finner henne smilende bak noen norske varer!

Ikke glem den store verdien DU kan ha for næringslivet her til lands, det at du velger å handle lokalt og det de norske leverandørene står hardt på for å lage.

Les også:

1 kommentar

JEG SETTER PRIS PÅ DIN MENING!

Mona

Mona

Danskættet nordlending. Dagdrømmer. Lykkelig gift med drømmemannen og mamma til to. Jeg elsker alt Norge har å by på – både by, bygd, fjell og fjord. Vokste opp i Fauske men har bodd halve livet i Trondheim, Bergen og Oslo – og nylig flyttet til Porsgrunn hvor drømmehuset plutselig dukket opp. Jeg lever av å formidle norsk kultur gjennom min strek som kunstner/illustratør. Innimellom reiser og skriver jeg om hvordan jeg opplever landet vårt og stedene jeg besøker, både for inspirasjon og som turist i eget land. Bli med meg på tur!

Signature

Ta kontakt?

Forslag til hva jeg bør skrive om, eller vil gjøre et samarbeid med Norwegian Days? Gi en lyd!

Oslo, Norge

+47 99463738

Instagram

@villafrednes
#norway #roadtrip #driving #norwegian #porsche #canon #camera #mountain #explore #norwegiandays
Looking good, Norway. 🇳🇴 #norway #norge #norsk #norgestur #travel #flynorwegian #nature #mountain #fjell #scandinavia #snow #fjelltopp
❤☕️ #vaffel #coffebreak #slowliving #scandinavia #norwegianfood #vaffelkake #waffle #foodie #norway #godtno
🇳🇴 #norway #norwegiandays #ilovenorway #norwegian #norge #norgestur #turistiegetland
🇳🇴 #norway #norwegiandays #ilovenorway #norwegian #norge #norgestur #turistiegetland
🇳🇴 #norway #norwegiandays #ilovenorway #norwegian #norge #norgestur #turistiegetland
Moving somewhere new. ❤ Look at this magical place... @villafrednes
A norwegian cottage. Clunky old wood. Purple heather from the norwegian mountains and a couple of slightly confused pumpkins. 🎃🌲
Life's a birch 🍂
Vintage miniatures traveling in style 👜
Making friends 🐏

Facebook

Samarbeidspartnere

Samarbeidspartnere