Shirley: Du trenger bare kjærlighet

Jeg ser henne på lang avstand, der hun står med ryggen til i folkemengden.

Hun har på seg den lett gjenkjennelige strikkedrakten sin i havblå og rødt. Langt strikket skjørt, strikkede bukser og en genser i samme mønster. På hodet er et matchende hodeplagg med et lite spir som står rett opp fra det nikkende hodet. Litt av det ishvite håret hennes stikker ut av luen.

Hun snakker med noen forbipasserende, legger en arm på skulderen til en eldre mann som har tatt av seg hatten og er tydelig engasjert i samtalen. Han er rød på nesen av kulden utenfor.

Jeg skal møte Bodøs svar på Mor Teresa: 82 år gamle Shirley Bottolfsen.

Shirley er en godt kjent karaktér i Bodøs bybilde. Hun har dedikert livet sitt til å hjelpe andre og har samlet inn millioner til veldedige formål.

Helt på eget initiativ står hun og samler inn penger i sentrum hver eneste dag fra 10:30-15. I sol, regn, vind og klassisk sidelengssnø. Etterpå tar hun en totimers pause før hun gjør seg klar til å hente mat som hun kjører ut til trengende fra 17-23. Hver eneste dag.

82-åringen er slettes ikke utdatert – hun bruker Vipps og internett og sier det er viktig å holde seg oppdatert om man ikke har tenkt å bli gammel.

Vi snakker litt om flyktningkriser. Om et hjelpebehov som er så stort at man ikke vet hvor man skal starte. Hun sukker, før hun forteller at hun alltid prøver å fokusere på enkeltpersonene. På skjebnene som faller utenfor og viktigheten av å velge et hjelpeformål som man har sjans å komme i mål med, fremfor å bare kaste en dråpe ut i et stort hav.

– Man kan ikke redde hele verden, men man kan gjøre den veldig mye bedre for de man bestemmer seg for å vise omtanke.

Shirley er en fin dame. Jeg sier at jeg liker at hun holder stilen. Hun svarer at hun ikke tror på å gå rundt i allværsjakke og joggebukse, men at man bør finne på noe eget og synes det er fint at folk kan kjenne henne igjen.

Derfor har hun fått laget tre helt like drakter.

Jeg spør henne om hva hun vil oppfordre nordmenn til akkurat nå. Overraskende nevner hun ikke en sak, men vil heller poengtere et enkelt budskap som ikke kan nevnes ofte nok:

– Vi må øve på si ordet takk på automatikk. Så ofte som mulig, til alle vi møter. Tusen takk. Takk skal du ha. Smilet ditt er så undervurdert. Både for deg selv og for de rundt deg. Nordmenn er dessuten litt redd for å la klemmene sitte for løst. Det finnes det ingen grunn til. Vi burde klemme hverandre mye oftere. Hele tiden, faktisk.

Hva er det aller viktigste budskapet ditt?

– Alt du trenger er kjærlighet.

Før jeg går gir hun meg en god klem og vinker i vei.

– Ha en fin dag! Vi snakkes på Facebook! 

Stikkord: , ,

Les også:

JEG SETTER PRIS PÅ DIN MENING!

Mona

Mona

Danskættet nordlending. Dagdrømmer. Lykkelig gift med drømmemannen og mamma til to. Jeg elsker alt Norge har å by på – både by, bygd, fjell og fjord. Vokste opp i Fauske men har bodd halve livet i Trondheim, Bergen og Oslo – og nylig flyttet til Porsgrunn hvor drømmehuset plutselig dukket opp. Jeg lever av å formidle norsk kultur gjennom min strek som kunstner/illustratør. Innimellom reiser og skriver jeg om hvordan jeg opplever landet vårt og stedene jeg besøker, både for inspirasjon og som turist i eget land. Bli med meg på tur!

Signature

Ta kontakt?

Forslag til hva jeg bør skrive om, eller vil gjøre et samarbeid med Norwegian Days? Gi en lyd!

Oslo, Norge

+47 99463738

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Facebook

Samarbeidspartnere

Samarbeidspartnere