Hjerterommet, Bodø

Her om dagen var jeg innom Bodø for å besøke en gammel venninne jeg ikke har sett på årevis. Hun introduserte meg til et nytt (men veldig gammelt) sted. En skikkelig perle!

Jeg og lille baby Micki kom reisende med tog (i bæresele) og ble tatt i mot på stasjonen for litt kveldsbesøk før vi skulle videre til Steigen med båt. Før vi reiste av gårde neste dag, rakk vi akkurat å besøke den søteste lille plassen som jeg ikke hadde hørt om før. Så glad jeg er for å bli tatt med hit! Jeg absolutt elsker, elsker sånne små skjulte skatter.

Et sted der det knirker i de gamle, skeive dørene. Der gulvet er malt over – men slitt bort slik at du ser hvordan gulvet er under malingen. Der den gamle disken har hakk og spor etter mange års hard aktivitet. Der sjelen sitter igjen i veggene og bygget har en atmosfære som er mye varmere enn på Starbucks. Der du kan kjøpe gammeldags godteri og absorbere stemningen med lyset som slipper inn gjennom gamle, støvete vinduer og bord med heklet duk.

Så om du befinner deg i Bodø og har bil, burde du virkelig legge kaféturen til «Hjerterommet«. De serverer masse deilig – og ikke minst den lokale spesialiteten fra der jeg kommer fra: Møsbrømlefse. Møsbrøm i mitt hjerte. Det er så fantastisk at det spiser jeg så ofte jeg får anledning. (Ikke alt for ofte, dessverre – ellers hadde jeg garantert vært mye rundere enn jeg faktisk er)

Hva er egentlig møsbrømlefser, sier du? Jo, det er en tynn, tynn lefse med byggmel fyllt med en slags varm brunostsaus og rømme. Det er så utrolig godt, det.

Mmm, nå vil jeg ha en ny runde!

Stikkord: , , ,

Les også:

JEG SETTER PRIS PÅ DIN MENING!

Mona

Mona

Danskættet nordlending. Dagdrømmer. Lykkelig gift med drømmemannen og mamma til to. Jeg elsker alt Norge har å by på – både by, bygd, fjell og fjord. Vokste opp i Fauske men har bodd halve livet i Trondheim, Bergen og Oslo – og nylig flyttet til Porsgrunn hvor drømmehuset plutselig dukket opp. Jeg lever av å formidle norsk kultur gjennom min strek som kunstner/illustratør. Innimellom reiser og skriver jeg om hvordan jeg opplever landet vårt og stedene jeg besøker, både for inspirasjon og som turist i eget land. Bli med meg på tur!

Signature

Ta kontakt?

Forslag til hva jeg bør skrive om, eller vil gjøre et samarbeid med Norwegian Days? Gi en lyd!

Oslo, Norge

+47 99463738

Instagram

@villafrednes
#norway #roadtrip #driving #norwegian #porsche #canon #camera #mountain #explore #norwegiandays
Looking good, Norway. 🇳🇴 #norway #norge #norsk #norgestur #travel #flynorwegian #nature #mountain #fjell #scandinavia #snow #fjelltopp
❤☕️ #vaffel #coffebreak #slowliving #scandinavia #norwegianfood #vaffelkake #waffle #foodie #norway #godtno
🇳🇴 #norway #norwegiandays #ilovenorway #norwegian #norge #norgestur #turistiegetland
🇳🇴 #norway #norwegiandays #ilovenorway #norwegian #norge #norgestur #turistiegetland
🇳🇴 #norway #norwegiandays #ilovenorway #norwegian #norge #norgestur #turistiegetland
Moving somewhere new. ❤ Look at this magical place... @villafrednes
A norwegian cottage. Clunky old wood. Purple heather from the norwegian mountains and a couple of slightly confused pumpkins. 🎃🌲
Life's a birch 🍂
Vintage miniatures traveling in style 👜
Making friends 🐏

Facebook

Samarbeidspartnere

Samarbeidspartnere