Fisketur i Steigen, Nord-Norge

For litt siden dro jeg og lille baby Micki (7 mnd)  en tur nordover. Over Saltfjellet. Forbi Bodø. Ut i bølgene. Nordover.

Først tok vi tog, så hurtigbåt. Turen gikk til vakre Steigen – hvor en litt mindre båt ventet på oss. I familiens flytende hytte gikk turen til Nordfold for en helg med torsk, bølgeskvulp, deilig båtsøvn og varm kaffe under et teppe.

Og store mengder torsk på ekstremt kort tid. Faktisk fisket vi bare totalt under ÉN time før båten var full og vi ikke orket å «hente» mer fisk.

Du vet du er i Nord-Norge når du ikke fisker fisk, men henter fisk.

IMG_9044f

Nordnorsk gomme med kanel til alle frokoster, sammen med et glass iskald melk fra dekk. Så kald at det nesten er flak med is på toppen.

IMG_9030f

IMG_9021f

IMG_9016f

11,5 kg middag :-)

IMG_9146f

I snittet 1 fisk per to minutter!

Skjermbilde 2016-03-20 kl. 21.06.03

IMG_9252f

Slik ser en real havørnfest ut. Dessverre fløy en megaørn RETT over hodet mitt og plukket opp en fisk to meter fra båten akkurat da jeg var væpnet med fiskestang, ikke kamera.

IMG_9299f

IMG_9273f

IMG_9220f

IMG_9027f

 

Det eneste som var nedtur med helgen, sånn bortsett fra havørna som ikke kom på film – var kveita som kun kom opp for å posere på film og ikke gadd å hoppe på kroken…
 

Husk å bli med @norwegiandays ut på tur på Instagram :-)

Stikkord: , , , ,

Les også:

JEG SETTER PRIS PÅ DIN MENING!

Mona

Mona

Danskættet nordlending. Dagdrømmer. Lykkelig gift med drømmemannen og mamma til to. Jeg elsker alt Norge har å by på – både by, bygd, fjell og fjord. Vokste opp i Fauske men har bodd halve livet i Trondheim, Bergen og Oslo – og nylig flyttet til Porsgrunn hvor drømmehuset plutselig dukket opp. Jeg lever av å formidle norsk kultur gjennom min strek som kunstner/illustratør. Innimellom reiser og skriver jeg om hvordan jeg opplever landet vårt og stedene jeg besøker, både for inspirasjon og som turist i eget land. Bli med meg på tur!

Signature

Ta kontakt?

Forslag til hva jeg bør skrive om, eller vil gjøre et samarbeid med Norwegian Days? Gi en lyd!

Oslo, Norge

+47 99463738

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Facebook

Samarbeidspartnere

Samarbeidspartnere