Antikviteter og iskrem i Brevik, Telemark

Vi kjører over brua fra Stathelle og tar av fra hovedveien. Veien kroker seg rundt berget og vi kjører ned mot vannet. Med et dukker det opp en hel masse små søte trehus på rekke og rad. 

Var det SÅ kort vei til lille, søte Brevik? Jeg får følelsen av å være i en liten skjærgårdsbygd på Sørlandet.

 

  

Tre isbarer på rad

Et torg med brostein er det første som møter oss. Deretter synet av noe særdeles merkelig. Det er fire lokaler med prima beliggenhet her. Alle med inngang fra gateplan. Tre av disse lokalene er isbarer – og de ligger vegg i vegg!

«Å, ja – vi har én til, noen hundre meter lengre bort!» Sier reisefølget mitt. Det er altså fire isbarer på ei bygd med to tusen mennesker. Fascinerende.

Noe sier meg at det må være mye turister her om sommeren. Reisefølget nikker. Men i dag er det ganske stille.

  

Det neste som slår meg er at det finnes brukt/antikvitetsbutikker på hvert hjørne. Jeg må ha kommet til paradis. Gammelt skrot og iskrem – kanskje to av mine absolutte favoritter. Fnis.

    

Det er lett å like Brevik. Nydelig idyllisk Carl Larsson-sentrum med søt arkitektur og en veldig søndagsturvennlig destinasjon.
    

Jeg har overnattet i den gamle brannstasjonen, som nå er renovert og gjort til et hjem. Har vært gjest på fest og sovet søtt med vinduet på gløtt. PS: Jeg lover at dette nødrimet skjedde helt ved et uhell. ?

     

Jeg har ruslet rundt hele formiddagen og bare vært til. Pustet inn frisk luft, tittet på gamle kaffekopper, fotografert søte dører og skeive postkasser.

Herlig sted! Anbefaler virkelig å ta en dagstur hit for å besøke de små nisjebutikkene og galleriene, handle noe fint på bruktbutikkene og rusle rundt i de koselige små gatene med en is i handen.

                      

Les også:

2 kommentarer

 • CarinaD
  19. April 2016 at 08:31

  Hei 😀 Tenkte jeg skulle gi deg et lite tips. Etter å ha fulgt deg både på instagram og den tidligere bloggen din har jeg skjønt at du/dere like antikk interiør. 😉 Selv liker jeg det veldig godt, og er alltid på jakt etter noen herlige god biter. Men jeg vet ikke om du vet om denne sjappa her. I Skien, nærmere bestemt Skotfoss – Skotfoss Bruk. Der har de en egen stor butikk (da mener jeg stor) med bare antikk møbler, pynte gjenstander, klær, serviser og mye mer.!! Anbefaler virkelig å reise ditt. I tillegg er det et historisk bygg. Å jeg tror virkelig du hadde likt den plassen 😉 Her er en link til facebook siden de har: https://www.facebook.com/gubantikk/?fref=ts

  Ønsker deg en fin dag 😉

  • mona@norwegiandays.no
   mona@norwegiandays.no
   19. April 2016 at 08:58

   For et bra tips, takk! Neste gang jeg er i Telemark skal jeg prøve å få dratt innom og tatt en titt. Synes det er veldig gøy med antikviteter. Særlig når man har 1890-leilighet :-)

JEG SETTER PRIS PÅ DIN MENING!

Mona

Mona

Danskættet nordlending. Dagdrømmer. Lykkelig gift med drømmemannen og mamma til to. Jeg elsker alt Norge har å by på – både by, bygd, fjell og fjord. Vokste opp i Fauske men har bodd halve livet i Trondheim, Bergen og Oslo – og nylig flyttet til Porsgrunn hvor drømmehuset plutselig dukket opp. Jeg lever av å formidle norsk kultur gjennom min strek som kunstner/illustratør. Innimellom reiser og skriver jeg om hvordan jeg opplever landet vårt og stedene jeg besøker, både for inspirasjon og som turist i eget land. Bli med meg på tur!

Signature

Ta kontakt?

Forslag til hva jeg bør skrive om, eller vil gjøre et samarbeid med Norwegian Days? Gi en lyd!

Oslo, Norge

+47 99463738

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Facebook

Samarbeidspartnere

Samarbeidspartnere