Vikingskipmuseet / Bygdøy, Oslo

 
Det er en regnfull, sur og kald dag i Oslo. Jeg har allerede tråkket meg våt på bena og fryser. Vi venter på båten som tøffer frem og tilbake mellom Aker Brygge og Bygdøy. Det er «Turist i egen by» denne søndagen og vi er ikke de eneste som har tenkt oss en tur på Vikingskipmuseet.

Det fineste med Oslobyen er alle inneaktivitetene man kan finne på når man ramler over en sur værdag. I dag er fireåringen i ekstase. Vi skal ut og se på vikingskip og det virker akkurat nå som det kuleste i verden! Han insisterte på at vi skulle ta BÅT dit og ikke buss eller bil. Vi visste ikke at han i det hele tatt hadde noen minimumskunnskap om transporttilbudet her i byen, så vi var helt imponerte og gikk selvsagt med på å ta sjøveien over til Bygdøy. Det hadde jo tross alt vikingene gjort, de hadde ikke tatt bussen.

 

IMG_1776f
 
Etter å ha kranglet inn barnevognen fikk vi sitte og se på den gamle båten som har tøffet over sundet tusenvis av ganger før.
 
IMG_1781f
 
Det var særdeles høy turistfaktor ombord, jeg tror jeg hørte minst 7 språk rundt meg.
 
IMG_1785f

 
Og en haug med Osloborgere som benyttet anledningen til å oppleve egen by denne dagen. Begivenheten er årlig, gratis og neste arrangement er i 2017 – bare å glede deg!
 
IMG_1790f
 
Max hadde vanskelig for å tro at vikingene ikke hadde noen form for motor for å få fremover denne skuta.
 
IMG_1820f
 
En av mine produksjoner som jeg selger gjennom nettbutikken og hos forhandlere er faktisk hentet direkte herfra. Har tegnet av slangehodet fra Osebergskipet som er smekkfullt av nydelige detaljer. For noen kunstnere vikingene var!
 
IMG_1811f
 
emmeselle_vikingskip-detalj_30x40plakat_skrivepult
 

Detaljtegningen finnes både som plakat (30x40cm) og som kort. Du finner den HER om du vil se nærmere :-)

 
IMG_1830f
 
Museet er virkelig et syn. Det er så fjernt å oppleve denne eldgamle historien på et så fysisk vis.
 
IMG_1833f
 
Håndspikkede hjul, og råe detaljer som jeg ikke forstår er laget av et bestialsk folkeslag som ruset seg, ranet og voldtok. At de satte slik pris på det vakre, er for meg en fascinerende gåte.
 
IMG_1836f
 
Du finner nesten ikke en gjenstand som ikke er fullt av ornamenter og utskjæringer.
 
IMG_1842f
 
Og så over til dagens store høydepunkt:
 
IMG_1853f
 
Her blir fireåringen forvandlet til en vaskeekte viking på ca tre sekunder. Han fikk det tunge sverdet mellom hendene, og en vikinghjelm på flere kilo plassert på hodet av noen som jobbet der. I skrekkblandet fryd satte han i et hvin og begynte å snakke om hvor høyt han ønsket seg vikingøks – men at han jo visste at det ikke var lov å mase når man er ute på tur. Cirka ett minutt etter han hadde gitt opp tanken på å i det hele tatt få med seg noen souvenirer derfra, snek jeg meg til kassen og rev med meg hjelm, øks, sverd og skjold. Jeg gav det til han på tur ut av døra.
 
Jeg tror aldri jeg har sett barnet mer oppkavet. Han var en EKTE viking, og var så bombesikker på at han selv så ut som en ekte viking, at han måtte stoppe alle forbipasserende, ta av hjelmen og fortelle dem at «jeg er ikke en ekte viking, altså! Jeg bare SER sånn ut!» 
 
IMG_1867f
 
Verdens tøffeste lille viking.
 
IMG_1880f
 
Spontan vikingkamp på gata
 
Jeg skulle ønske jeg kunne få takke den fremmede mannen som gjorde dagen på nytt for lille Max Blåtann. Jeg tror ikke han helt vet hvor mye han klarte å glede denne kroppen – bare med å leke og spille med.
 
Vi kommer gående langs fortauet, med denne vikingen på slep som har sverdet hevet. Han skal til å advare de forbipasserede. «Altså, jeg er ikke en EKT….» før  han blir avbrutt av at mannen spiller fullstendig med og spør om han kan låne øksen hans litt fordi han også er en ekte viking. Dermed ble det nærkamp og den fremmede mannen gav virkelig alt. Det ble slaget på Grünerløkka og mannen måtte gå fra kampen med en flat tommel og fortausgrus på ryggen.
 
IMG_1884f
 
IMG_1894f
 
Etter dette møtet følte ikke Max for å forklare noen flere at han ikke var en ekte viking. Det hadde han jo ettertrykkelig bevist på et fortau i Oslos bakgater.

Stikkord: , , ,

Les også:

JEG SETTER PRIS PÅ DIN MENING!

Mona

Mona

Danskættet nordlending. Dagdrømmer. Lykkelig gift med drømmemannen og mamma til to. Jeg elsker alt Norge har å by på – både by, bygd, fjell og fjord. Vokste opp i Fauske men har bodd halve livet i Trondheim, Bergen og Oslo – og nylig flyttet til Porsgrunn hvor drømmehuset plutselig dukket opp. Jeg lever av å formidle norsk kultur gjennom min strek som kunstner/illustratør. Innimellom reiser og skriver jeg om hvordan jeg opplever landet vårt og stedene jeg besøker, både for inspirasjon og som turist i eget land. Bli med meg på tur!

Signature

Ta kontakt?

Forslag til hva jeg bør skrive om, eller vil gjøre et samarbeid med Norwegian Days? Gi en lyd!

Oslo, Norge

+47 99463738

Instagram

@villafrednes
#norway #roadtrip #driving #norwegian #porsche #canon #camera #mountain #explore #norwegiandays
Looking good, Norway. 🇳🇴 #norway #norge #norsk #norgestur #travel #flynorwegian #nature #mountain #fjell #scandinavia #snow #fjelltopp
❤☕️ #vaffel #coffebreak #slowliving #scandinavia #norwegianfood #vaffelkake #waffle #foodie #norway #godtno
🇳🇴 #norway #norwegiandays #ilovenorway #norwegian #norge #norgestur #turistiegetland
🇳🇴 #norway #norwegiandays #ilovenorway #norwegian #norge #norgestur #turistiegetland
🇳🇴 #norway #norwegiandays #ilovenorway #norwegian #norge #norgestur #turistiegetland
Moving somewhere new. ❤ Look at this magical place... @villafrednes
A norwegian cottage. Clunky old wood. Purple heather from the norwegian mountains and a couple of slightly confused pumpkins. 🎃🌲
Life's a birch 🍂
Vintage miniatures traveling in style 👜
Making friends 🐏

Facebook

Samarbeidspartnere

Samarbeidspartnere