To Søstre Guesthouse, Bergen

Behov: Langhelg midt i Bergen sentrum for å oppleve, gå tur, shoppe og nyte hva byen har å tilby.

Tema for turen: Venninnehelg der jobb og ferie går hånd i hanske. (I tillegg skal jeg være guide for en Bergens-nybegynner)

Hvor:  Bergen sentrum – rett bak Bryggen i gamle brosteinsbelagte Bergensgater med søte små trehus som perler på en snor. Dette sier To Søstre om seg selv:

To Søstre is a family run guesthouse situated in the historic centre of Bergen. The traditional wooden house lies in a quiet, cobbled street only a five minutes’ walk from the city’s historic water front and UNESCO world heritage site, Bryggen.

Jeg synes personlig at de har holdt litt tilbake hva angår selvskryt – det kunne de gjerne ha jobbet litt med. Her burde de fått med seg hvor fantastisk KOSELIG det er her – og at den superskandinaviske autentiske godfølelsen blir vekket i dét du setter foten innenfor døra. I tillegg er de superpopulære på TripAdvisor, noe jeg skjønner svært godt. Dette er plassen du har lyst å overnatte om du besøker Bergen.

 
IMG_3613f
 
Det knirker i trappetrinnene som bratt fører opp til annen etasje. Man åpner en ny dør og går opp en ny trapp der plutselig lyset slår mot en. Vinduene står oppe og slipper inn deilig frisk vårluft. Solskinnet kommer inn fra alle kanter, sammen med lyden av et buekorps som trommer ivrig i det fjerne. Rommet inviterer deg med sjel og atmosfære. Gamle trevegger og småskeive gulv. Utsikten til de idylliske Bergenshusene er nydelig. Her oppe får du bare lyst å …være.
 
IMG_3636f
 
En av de to søstrene som driver stedet, har tatt i mot oss og kommer med kaffe til oss som vi nyter i lange drag på den søte lille balkongen i bakgården. Friske gule blomster og solskinn gjør at dagen liksom blir litt ekstra fin.
 
IMG_3632f
 
IMG_3653f
 
IMG_4012f
 
IMG_3620f
 
IMG_3875
 
Kort oppsummert

Frokost: Vi sov visst forbi frokosten denne gang, men jeg har tidligere bodd her og smakt både nybakt brød og deilig pålegg fra lokale leverandører og hjemmelaget müsli samt juice, yoghurt og kaffe.

Fotovennlighet: Beliggenheten er midt i gammeldags historisk Bergensidyll. Både huset og nabolaget er helt fantastisk koselig og trives svært godt på bilder.

Barnevennlig: Ja, topp sted for både enslige, familier og forretningsreisende. Der finnes en liten lekeplass rett utenfor døra og Bergen er generelt en by som byr på mye gøy for barna.

Pluss: Autentisk og hjemmekoselig. Her slapper man av fra første stund. Hele huset har en god atmosfære.

Det beste med stedet: At det er lite og hyggelig og har alt det man savner når man bor på et stort, upersonlig hotell.

Minus: Man deler hele huset med andre gjester. Nå er det bare noen få av dem, og folk flest er jo hyggelige. Men – skulle man treffe på noen som ikke er så hyggelige er det litt tettere å hilse på i gangen, møtes over samme frokostbordet etc. Det er en mye mer personlig opplevelse enn et hotell og man blir litt mindre anonym som gjest.

Om man skal være pirkete: Vi registrerte at det var kanskje bittelitt lytt, som er typisk for trehus – spesielt ut mot gangen. Gjestene som bodde der var i grunn stille og svært hyggelige, men jeg antar at de må ha tenkt om oss at vi bablet og lo litt i overkant mye og kanskje tok del i våre mange lattermilde samtaler under oppholdet. Så for oss var liksom ikke dette problematisk i det hele tatt! (*Ler høylytt*)

PS : To Søstre blir fort booket opp, spesielt i høysesong – så her kan det være lurt å starte planleggingen tidlig. Men FOR et koselig alternativ til hotell, da! Anbefaler loftsleiligheten, den er helt nydelig…

Takk for denne gang!

Les også:

JEG SETTER PRIS PÅ DIN MENING!

Mona

Mona

Danskættet nordlending. Dagdrømmer. Lykkelig gift med drømmemannen og mamma til to. Jeg elsker alt Norge har å by på – både by, bygd, fjell og fjord. Vokste opp i Fauske men har bodd halve livet i Trondheim, Bergen og Oslo – og nylig flyttet til Porsgrunn hvor drømmehuset plutselig dukket opp. Jeg lever av å formidle norsk kultur gjennom min strek som kunstner/illustratør. Innimellom reiser og skriver jeg om hvordan jeg opplever landet vårt og stedene jeg besøker, både for inspirasjon og som turist i eget land. Bli med meg på tur!

Signature

Ta kontakt?

Forslag til hva jeg bør skrive om, eller vil gjøre et samarbeid med Norwegian Days? Gi en lyd!

Oslo, Norge

+47 99463738

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Facebook

Samarbeidspartnere

Samarbeidspartnere