5 tips når du skal fly med bihulebetennelse

Det er en helt grusom følelse å være nødt til å fly midt under en forkjølelse, ørebetennelse – eller aller verst: Bihulebetennelse! 

Hele hodet føles som det skal eksplodere. Øynene kjennes som de har lyst å poppe ut av hodet. Det gjør vondt i tennene, i kraniet og bare det å bevege øynene føles forferdelig! Som om ikke det var ille nok nede på bakken – så må man forholde seg til dette enorme trykket som er konstant.

Om bihulebetennelsen er alt for ille, bør man i utgangspunktet ikke fly i det hele tatt. Men av og til har man ikke et valg og MÅ reise av gårde selv om man helst ønsker seg innlagt. Man får bare gjøre alle tingene man kan for at turen skal gå best mulig når ulykken først er ute. Det kommer til å gjøre vondt, men du kan gjøre flere ting som gjør at det går an å overleve turen likevel.

 

IMG_7932

Det ser kanskje ikke sånn ut, men dette hodet holder på å eksplodere.

 

Rens bihulene med saltvann så ofte du kan før turen

Med enten en neseskyller fra apoteket som man fyller med lunkent vann med salt i – eller i det minste en saltvannsspray. Bihulene dine skylles ut og sannsynligvis bor det mye ufint inni hodet ditt akkurat nå  som ikke trenger å bli med på flytur. Rens!

 

Bruk Otrivin rett før avgang

Hvis bihulene dine i hvertfall får litt passasje for luft, minsker trykket ganske merkbart selv om ikke smerten forsvinner helt.

 

Ta slimhinneavsvellende tabletter

Rinexin kan også bidra litt til at du går fra ILLE til bare ille. 

 

Smertestillende cocktail

Selv en som til vanlig er forsiktig med bruk av smertestillende, tar gjerne en mix av Paracet, Ibux eller Paralgin Forte på en tur som dette. Ta gjerne én pille en time før avgang, og ny pille i luften ca en halvtime før landing. Å lande er verre enn å ta av, så vær gjerne forberedt med piller FØR det blir alt for ille.  Det hjelper ikke å ta smertestillende når du allerede har fått skikkelig vondt. Vær rustet før avgang!

 

Drikk varm peppermyntete med peppermynteolje

 

Lag te rett før du reiser. MYE te. Innhalér dampen av peppermynteoljen som flyter rundt på overflaten av det kokende vannet – så det svir helt opp i hodet. Drikk masse varm te, du trenger ikke å bli dehydrert på toppen – det gjør bare slimhinnene ekstra ille. Kjøp peppermynteolje på apoteket, det har en lindrende effekt og åpner litt opp.

 

Skjermbilde 2016-05-05 kl. 10.55.11

Da gjenstår det bare å ønske god bedring, lykke til og tvi, tvi!

AU!

 

(Del gjerne dine tips under!)

Stikkord: ,

Les også:

1 kommentar

  • Med koffert og Kamera
    24. Juli 2019 at 12:46

    Når dette skjer så lukker du for nesen og blåser og blåser, da forsvinner det meste av smerten. Du klarer da å utligne trykket om oppstår i bihulen og du slipper jo da også propper i ørene.

JEG SETTER PRIS PÅ DIN MENING!

Mona

Mona

Danskættet nordlending. Dagdrømmer. Lykkelig gift med drømmemannen og mamma til to. Jeg elsker alt Norge har å by på – både by, bygd, fjell og fjord. Vokste opp i Fauske men har bodd halve livet i Trondheim, Bergen og Oslo – og nylig flyttet til Porsgrunn hvor drømmehuset plutselig dukket opp. Jeg lever av å formidle norsk kultur gjennom min strek som kunstner/illustratør. Innimellom reiser og skriver jeg om hvordan jeg opplever landet vårt og stedene jeg besøker, både for inspirasjon og som turist i eget land. Bli med meg på tur!

Signature

Ta kontakt?

Forslag til hva jeg bør skrive om, eller vil gjøre et samarbeid med Norwegian Days? Gi en lyd!

Oslo, Norge

+47 99463738

Instagram

@villafrednes
#norway #roadtrip #driving #norwegian #porsche #canon #camera #mountain #explore #norwegiandays
Looking good, Norway. 🇳🇴 #norway #norge #norsk #norgestur #travel #flynorwegian #nature #mountain #fjell #scandinavia #snow #fjelltopp
❤☕️ #vaffel #coffebreak #slowliving #scandinavia #norwegianfood #vaffelkake #waffle #foodie #norway #godtno
🇳🇴 #norway #norwegiandays #ilovenorway #norwegian #norge #norgestur #turistiegetland
🇳🇴 #norway #norwegiandays #ilovenorway #norwegian #norge #norgestur #turistiegetland
🇳🇴 #norway #norwegiandays #ilovenorway #norwegian #norge #norgestur #turistiegetland
Moving somewhere new. ❤ Look at this magical place... @villafrednes
A norwegian cottage. Clunky old wood. Purple heather from the norwegian mountains and a couple of slightly confused pumpkins. 🎃🌲
Life's a birch 🍂
Vintage miniatures traveling in style 👜
Making friends 🐏

Facebook

Samarbeidspartnere

Samarbeidspartnere