En kjøretur til Nesna

Snøen ligger fremdeles på fjellene, selv om vi er midt i juli. Veien slynger seg mellom små topper og krappe svinger. Vi kjører opp en lang, bratt bakke før vi triller lett ned på andre siden. En flokk med sauer står plutselig på veien foran bilen og drøvtygger før de lunter ut i grøfta uten å ha det veldig travelt.

Med bil drar vi til den lille Nord-norske bygda Nesna. I Nesna er det lite som minner om storby. Her finnes kun nakne fjell, lange fjorder og en fauna skrellet for tropiske innslag. Likevel føles det litt eksotisk å være her.

Vi drømmer oss bort i tanker om hva menneskene her ute gjør. Hvordan de lever, hva de gjør og hva de tenker på når de sitter og ser ut på havet.
 

 

 
Vi har flydd et lite propellfly fra Oslo for å komme oss til ca midt i landet. Fra Mo i Rana har kjørte vi til Nesna, hvor landskapet er helt fantastisk og kjøreturen i seg selv er verdt reisen.

Utsikten mot Lovund er så fin, med den lille legoklossen av et fjell som liksom ligger der ute i havet og bare ser innbydende ut. Det er så mye …luft!
 

 

 

 

 

 

 
Inne i sentrum er det som om tiden har stoppet opp. Det finnes trolig ikke en eneste ny fasade i hele kommunen. Mang et skilt er håndmalt – og i vinduene ligger det gjenstander fra en svunnen tid sammen med en og annen solbleket plakat.
 

Handelshuset Zahl var i aktiv drift over hundre år og står igjen med spor av historien og huser samtidig museumslokaler den dag i dag. Utstillingsvinduene vi møter er noe annerledes enn hva vi rusler forbi i Bogstadveien.
 

 

 


 
Vi lurer litt på om det er en myte at det faktisk bor folk her. Vi ser nemlig ikke et eneste menneske utendørs i dag.

Jeg vet de er her et sted, men hvor er de?
 

 
Jeg setter meg ned på en stol som står tilfeldig plassert utenfor en låve. Vi er fremdeles midt i sentrum. Her sitter jeg bare en liten stund før vi kjører videre. Det føles merkelig befriende å ikke treffe mennesker i dag.
 

 
Vi setter oss tilbake i bilen og vinker til de mange sauene.

Les også:

1 kommentar

JEG SETTER PRIS PÅ DIN MENING!

Mona

Mona

Danskættet nordlending. Dagdrømmer. Lykkelig gift med drømmemannen og mamma til to. Jeg elsker alt Norge har å by på – både by, bygd, fjell og fjord. Vokste opp i Fauske men har bodd halve livet i Trondheim, Bergen og Oslo – og nylig flyttet til Porsgrunn hvor drømmehuset plutselig dukket opp. Jeg lever av å formidle norsk kultur gjennom min strek som kunstner/illustratør. Innimellom reiser og skriver jeg om hvordan jeg opplever landet vårt og stedene jeg besøker, både for inspirasjon og som turist i eget land. Bli med meg på tur!

Signature

Ta kontakt?

Forslag til hva jeg bør skrive om, eller vil gjøre et samarbeid med Norwegian Days? Gi en lyd!

Oslo, Norge

+47 99463738

Instagram

@villafrednes
#norway #roadtrip #driving #norwegian #porsche #canon #camera #mountain #explore #norwegiandays
Looking good, Norway. 🇳🇴 #norway #norge #norsk #norgestur #travel #flynorwegian #nature #mountain #fjell #scandinavia #snow #fjelltopp
❤☕️ #vaffel #coffebreak #slowliving #scandinavia #norwegianfood #vaffelkake #waffle #foodie #norway #godtno
🇳🇴 #norway #norwegiandays #ilovenorway #norwegian #norge #norgestur #turistiegetland
🇳🇴 #norway #norwegiandays #ilovenorway #norwegian #norge #norgestur #turistiegetland
🇳🇴 #norway #norwegiandays #ilovenorway #norwegian #norge #norgestur #turistiegetland
Moving somewhere new. ❤ Look at this magical place... @villafrednes
A norwegian cottage. Clunky old wood. Purple heather from the norwegian mountains and a couple of slightly confused pumpkins. 🎃🌲
Life's a birch 🍂
Vintage miniatures traveling in style 👜
Making friends 🐏

Facebook

Samarbeidspartnere

Samarbeidspartnere